Belépés
Vacsoracsata-Előétel
... vöröshagyma
1 lime
1 csokor friss koriander


Elkészítési mód:

Húzzuk le a paradicsomnak a héját - ha forró vízzel leöntjük a beirdalt paradicsomot könnyebben lehúzható - és tegyük hozzá a meghámozott avokádóhoz. Majd csurgassuk le lime-mal a meghámozott vöröshagymát, és hagyjuk pár percig ázni a zamatosabb íz kedvéért. Ezután tur...
Sertéshúsos ételek
... lángon 1 óra 10 percen át sütjük, majd a fóliából kibontjuk.
80 dkg megtisztított, megsózott újburgonyát mellészórunk, további 20-25 percig sütjük.
Utána 2-2 kockára vágott paradicsomot, zöldpaprikát, 10 dkg felezett olajbogyót és néhány petrezselyemlevelet keverünk a burgonyához.
Kissé megsózzuk, rozmaringgal, 3 gerezd tört fokhagymával fűszerezzük, további 15-2...
Bőrös karaj zöldbors mártással
... húsos részét sóval és majoránnával bedörzsöljük. Tepsibe tesszük, vizet öntünk alá. Megkenjük a zsírral, mellérakjuk a megtisztított, felnegyedelt hagymát, fokhagymát, zöldpaprikát, paradicsomot. 150°C fokos sütűben kb. másfél órát, sütjük. Közben sörbe mártott, beirdalt szalonnával gyakran megkenjük. Akkor jó, ha a húsba szúrt villa nyomán nem folyik ki a húsnak a leve. Közben el...
Busa, amúr receptek
... megtisztított szeleteket sóval bedörzsölöm és állni hagyom. Az apróra vágott hagymát a zsírban sárgára pirítom, rászórom a pirospaprikát, beleteszem a halszeleteket, a cikkekre vágott paradicsomot, a felkarikázott paprikát. Kevés vízzel öntöm fel. Mikor a hal megpuhult, hozzákeverem a habarást. Még néhány percig forralom, majd galuskával tálalom.

Amurpaprikás bográcsban...
Csuka receptek
... megtisztított egykilós halat vágjuk fel szeletekre. Tegyük mély sütőedénybe olajjal és vajjal. Adjunk hozzá előzőleg vajban aranybarnára pirított hagymaszeleteket (egy fej hagymából), fél kiló paradicsomot apróra vágva, egy gerezd fokhagymát, tíz deka sós vízben kifőtt, gondosan leszűrt rizst, egy kis petrezselymet. Sóval, borssal ízlés szerint ízesítjük, aztán fedél alatt körülbe...
Sült busa paprikás mártással
... hozzá a finomra vágott vöröshagymát, a felkockázott paprikát. Pároljuk pár percig, majd szórjunk rá egy teáskanál pirospaprikát. Öntsük fel fél liter vízzel, tegyük bele a feldarabolt paradicsomot, sózzuk, borozzuk. Lassú lángon főzzük 10-15 percig, majd hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel sűrítsük be. Keverjük bele a tejfölt és forraljuk jól össze. Finomlukú szűrőn passzí...
Rácponty I.
... átsüljön, aztán a halat kiemeljük. A zsírjában felszeletelt hagymát kissé átpirítjuk (3-3,5 perc) , fűszerpaprikával meghintjük, kevés vízzel elkeverjük. A szeletelt zöldpaprikát, paradicsomot hozzáadjuk, további 4 percig pároljuk.

Mély jénai tál aljára szeletelt, főtt burgonyát teszünk, erre rétegezzük a halszeleteket és a szalonnás lecsó felét. Burgonya szeletekkel be...
Rácponty
... vágott vöröshagymát zsírban megpirítjuk. A burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, karikákra vágjuk, majd egy kevés zsírban megpirítjuk.
Karikákra vágjuk a zöldpaprikát és a paradicsomot. Ennek hiányában a lecsót leszűrjük a levétől és a paprikadarabokat metéltre vágjuk.
Kakastaréjt készítünk a maradék füstölt szalonnából. A szalonnából a bőrével együtt kb. 0,5 cm vast...
x
... (én 7dl. száraz fehér borral öntöztem fokozatosan). Megszórjuk a fele pirospaprikával. Hozzá adjuk a megtisztított és kockára vágott zöldségeket, a zöldpaprikát, csővespaprikát, és a paradicsomot. Az egészet majdnem puhára pároljuk. Beletesszük a cikkekre vágott gombát és a zöldborsót. A lisztet kevés párolólével simára keverjük, majd a forrásban levő csülökhöz adjuk. Kiforraljuk....
Konyhai kisokos
... és egy kis fehérbor kell hozzá. Ha a köretek között találkozik az elnevezéssel, csak képzeljen el egy rakás sült zöldséget (például paradicsommal töltött padlizsánt vagy fokhagymás paradicsomot).

DUGLÉRÉ MÓD:

A Rothschild család XIX. századi szakácsa, Adolphe Dugléré korának kiemelkedő mestere volt, és számos fogás kötődik a nevéhez. Halételéhez mogyoróhagymá...
Szalonnával és fokhagymával tűzdelt harcsatörzs
... tepsibe rakás előtt a tepsit kenjük ki szalonnával, vagy étolajjal. A beirdalt harcsa törzsbe, felváltva jó minőségű húsos füstölt szalonnát, és fokhagymát teszünk. A harcsa belsejébe paradicsomot, tv paprikát zellert rakunk ízlés szerint. A törzset végül bedörzsöljük vegetta, bors és fokhagyma keverékkel. Az előkészített tepsibe rakás után jó minőségű borral alá öntjük, és lefóli...
Marhapörkölt tarhonyával
... hártyáitól, majd felkockázom olyan 2x2 centisre. Egy megfelelő méretű jénai tálba teszem, gyengén sózom, borsozom, meghintem őrölt köménnyel, kevés majoránnával, beleadom a sűrített paradicsomot, kevés piros aranyat, majd felöntöm annyi olajjal, amennyi ellepi. Két dolgos kezemmel alaposan összedolgozom, beledobom a babérleveleket, lefóliázom, elrejtem a hűtőben, had érjen hétvégé...
Hasselback, egy izgalmas sült krumpli
... alternatívaként a szalonnát lecserélhetjük vékonyra szeletelt, előzetesen fűszeres olajba forgatott csiperkére is. Pakolhatunk persze a krumpli-harmonikák közé olajba...
Halas receptek.
... A szeleteket sóval bedörzsöljük. Forró zsírban reszelt hagymát sárgás pirosra sütünk. Hintünk rá paprikát, törött borsot, megkeverjük, és bele tesszük a megtisztított, felszeletelt paradicsomot, a karikára vágott zöldpaprikát, kevés vízzel felöntjük és 30 percig együtt forraljuk. A megózott haldarabokat zománcozott tepsibe rakjuk és leöntjük az elkészített alaplével. Sütőben közep...
Hova tűnt a rácponty?
... is

Régebbi receptek szerint (amelyek általában a pontyfilézés technikájának leírásával kezdődnek) általában a karikára vágott krumplira tesszük a szalonnával beírdalt halat, rá hagymát, paradicsomot, paprikát, így megsütjük, a vége felé még tejföl jön rá. Néha én is próbálkoztam, nem lett rossz, de valahogy nem volt az igazi. A hal kicsit nyers maradt, vagy nem járta át...
Rácosan, rác módra, gazdagon
... baconbe is tekerhetjük a rác rakott húsoknál

Akár úgy is variálhatjuk, hogy a csirkecombokat baconbe tekerve helyezzük el a burgonyarétegen, és erre rakosgatjuk a paprikát, paradicsomot, a végén pedig kevés liszttel elkevert paprikás tejföllel locsoljuk meg.

A rácos rakott halak vagy húsok egyik látványos elkészítési módja, amikor vaskosabb, beirdalt szalonna...
Marhapörkölt tarhonyával
... hártyáitól, majd felkockázom olyan 2x2 centisre. Egy megfelelő méretű jénai tálba teszem, gyengén sózom, borsozom, meghintem őrölt köménnyel, kevés majoránnával, beleadom a sűrített paradicsomot, kevés piros aranyat, majd felöntöm annyi olajjal, amennyi ellepi. Két dolgos kezemmel alaposan összedolgozom, beledobom a babérleveleket, lefóliázom, elrejtem a hűtőben, had érjen hétvégé...
Konyhai kisokos - a "módra" mit jelent ?
... és egy kis fehérbor kell hozzá. Ha a köretek között találkozik az elnevezéssel, csak képzeljen el egy rakás sült zöldséget (például paradicsommal töltött padlizsánt vagy fokhagymás paradicsomot).
DUGLÉRÉ MÓD:
A Rothschild család XIX. századi szakácsa, Adolphe Dugléré korának kiemelkedő mestere volt, és számos fogás kötődik a nevéhez. Halételéhez mogyoróhagymás, fokhagymá...
1 
Címkék: Rácponty, DUGLÉRÉ MÓD, Adolphe Dugléré, izgalmas sült, héját &#8211, beirdalt paradicsomot, meghámozott avokádóhoz, meghámozott vöröshagymát, fóliából kibontjuk, húsba szúrt, apróra vágott, zsírban sárgára, cikkekre vágott, felkarikázott paprikát, gerezd fokhagymát, finomra vágott, felkockázott paprikát, teáskanál pirospaprikát, feldarabolt paradicsomot, halat kiemeljük, zsírjában felszeletelt, szeletelt zöldpaprikát, szalonnás lecsó, burgonyát héjában, kevés zsírban, lecsót leszűrjük, paprikadarabokat metéltre, maradék füstölt, bőrével együtt, fele pirospaprikával, egészet majdnem, lisztet kevés, forrásban levő, köretek között, rakás sült, tepsit kenjük, beirdalt harcsa, harcsa belsejébe, törzset végül, előkészített tepsibe, megfelelő méretű, sűrített paradicsomot, szalonnát lecserélhetjük, szeleteket sóval, karikára vágott, megózott haldarabokat, elkészített alaplével, pontyfilézés technikájának, szalonnával beírdalt, vége felé, csirkecombokat baconbe, végén pedig, rácos rakott, paprikadarabokat,
© 2013 TVN.HU Kft.